Ο Chef

michalis-ntounetas

Λίγα λόγια από τον Chef...

“Ξεκίνησα από το Κρανίδι, Αργολίδος σε μία εποχή που ή γαστρονομία στην χώρα μας ήταν σε εμβρυακή μορφή, που οι μορφές εστίασης ήταν πολύ περιορισμένες και που τα μόνα καλά εστιατόρια βρίσκονταν σε κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών.”

“Κάθε μάγειρας, που σέβεται τον εαυτό του, και δουλεύει ,όπως εγώ, για 35 χρόνια σε κουζίνες έχει αποκτήσει ένα τρόπο σκέψης, και μία δική του φιλοσοφία δουλειάς , και κατ’ επέκταση στάση ζωής. Αυτές οι αρχές με ακολουθούν και στα μαγαζιά που συνεργάζομαι.”

“Η κουζίνα και η εστίαση για μένα είναι τρόπος ζωής.”

“Το υπ’ αριθμόν 1 ζητούμενο ήταν, είναι και θα είναι η γεύση, και όχι ο εντυπωσιασμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να τα κάνουμε όλα απλά ή απλοικά.”

“Τα μαγαζιά, πρέπει να εξυπηρετούν την Μαγειρική τέχνη, αλλά πρέπει και να είναι βιώσιμα οικονομικά.”

“Αυτές τι αρχές, μαζί με τις ορθές πρακτικές μαγειρέματος που πρεσβεύει, προσπαθεί εδώ και 20 χρόνια να μεταλαμπαδεύσει σε γενιές μαθητών του, νέων ελπιδοφόρων μαγείρων, εκ των οποίων αρκετοί έχουν ξεκινήσει μία σοβαρή σταδιοδρομία.”

Μιχάλης Ντουνέτας

Σχετικά με τον Chef

Από μια μικρή κωμμόπολη, το Κρανίδι Αργολίδος ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι από τα 18 του χρόνια, το οποίο διαρκεί έως και σήμερα. Τελείωσε το λύκειο κρανιδίου, αποφοίτησε από τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσου από όπου και ξεκίνησε να δουλεύσει σε μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών (Intercontinental , Ledra Marriot) , καθώς και στο καλύτερο εστιατόριο της εποχής στην Αθήνα “Pajazzo” με το πρώτο του μέντορα Klauss Fauerbach. Αφού τελειώνει το στρατιωτικό του πηγαίνει και εργάζεται για 7 χρόνια στο Intercontinental του Λουξεμβούργου και στο 2άστερο εστιατόριο La Bergerie.

Επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει Executive Chef σε μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης και αλυσίδες εστιατορίων καθώς και ξεκινάει την καθηγητική του σταδιοδρομία στη σχολή Le monde.

Παρακολουθεί σεμινάρια Γαλλικής και Ιταλικής κουζίνας καθώς και ζαχαροπλαστικής στην Γαλλία και την Ιταλία. Μαθήματα σοκολάτας στην Valhrona στην Γαλλία, ίσως ο μοναδικό μάγειρας Σεφ πιστοποιημένος από την Valhrona. Εξειδικεύεται στην Μεσογειακή κουζίνα σε όλες της τις εκφάνσεις. Ιταλική, Γαλλική, Ελληνική.

Αποκτά γνώση της μαροκινής και κουβανέζικης κουζίνας, εκπαιδευμένος σε εστιατόρια στο Μαρόκο και την Αθήνα.

Προσφέρει τις γνώσεις του σε εταιρίες τροφίμων και εστίασης καθώς έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως Creta Farm, Γρηγόρης, Unilever, Gilli Diet, Agrino και άλλες για την δημιουργία διάφορων μαγειρικών σειρών προϊόντων.

elΕλληνικά